Leer in het Verkeer

Verkeersveiligheid voor kinderen: een speerpunt voor gemeenten

Leer is het Verkeer is een concept dat verkeerseducatie in de klas integreert met een verkeersveilige school- en woonomgeving. Een verkeersprogramma gebaseerd op de illustraties van Dick Bruna zorgt voor een geïntegreerde aanpak van verkeerseducatie op school, thuis en op straat.
Leer in het Verkeer heeft als missie om in samenwerking met gemeenten de verkeersveiligheid voor jonge kinderen maximaal te verbeteren.

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Vooral rondom kinderrijke zones, zoals scholen, woonwijken en kinderdagverblijven, moeten weggebruikers alert zijn en hun snelheid minderen. Leer in het Verkeer biedt gemeenten verschillende duurzame wegmaterialen voor het inrichten van een kinderrijke omgeving. Zo zijn er attentieborden met de toegestane maximum snelheid, attentiepalen die de entree van een schoolzone markeren en educatieve stoeptegels . Al deze materialen zijn van kleurrijke en herkenbare tekeningen van Dick Bruna voorzien. Zo worden weggebruikers zich automatisch bewust van kinderen in het verkeer.

Leer in het Verkeer heeft alle expertise in huis om jouw gemeente te ontzorgen. Je kunt ons inzetten voor het maken van een effectief plan ter verbetering van de verkeersveiligheid. Wij inventariseren de omgeving en maken een verkeersplan op maat dat past binnen de mogelijkheden en het budget.

Contact