SOS Toegang

SOS Toegang is de nieuwe landelijke standaard voor snelle toegang voor hulpdiensten op afgesloten terreinen en doorgangen. Alle ambulances in Nederland zijn reeds uitgerust met een SOS Toegang zender (Limburg Zuid eind 2023) en diverse brandweerregio's doen ook reeds mee. Steeds meer brandweerkorpsen tonen interesse en gaan over tot aansluiting. Door standaardisering van de aansturing van elektrische afsluitingen is interregionale assistentie door hulpdiensten zonder vertraging mogelijk.

Een goed voorbeeld van toepassing van SOS Toegang op stadspalen. Al meer dan 50 gemeentenin Nederland met poller-installaties passen SOS Toegang toe om interregionale assistentie door hulpdiensten te faciliteren. Gemeenten die slechts hun eigen systeem voor de aansturing van pollers gebruiken, vertragen daarmee soms de snelheid van hulpverlening omdat een hulpverleningsvoertuig niet over die specifieke zender beschikt. Hulpverleningsvoertuigen uit andere regio's staan dan soms letterlijk voor paal.

Snelle bereikbaarheid kan soms het verschil maken tussen leven en dood. Doe daarom mee aan dit landelijke initiatief van hulpdiensten en laat in uw afsluiting een SOS Toegang ontvanger monteren!

Reeds meer dan 2700 andere deelnemers gingen u voor...!